Navn Margrethe Jensdatter Løvenbalk
Far Jens Nielsen Løvenbalk, til Aunsbjerg og Odsgaard, f. *, Aunsbjerg, Sjørslev (Lysgaard H., Viborg) , d. ml. 1430 og 1438
Mor Ellen Pedersdatter Munk (Bjelke), f. ca. 1370, Holbækgaard (Rougsø H., Randers) , d. Aunsbjerg, Sjørslev (Lysgaard H., Viborg)
Familie Jep Mogensen Seefeld, d. eft. 1406
Børn
+ 1. Morten Jepsen Seefeld, d. 1477
Kilde:
Danmarks Adels Aarbog, Thiset, Hiort-Lorenzen, Bobé, Teisen., (Dansk Adelsforening), [1884 - 2011]., DAA 1903:291.
Slægten Løvenbalk. †
Ifølge et gammelt sagn, hvis rigtighed ikke drages i tvivl, randt der kongeligt blod i denne slægts årer, idet dens stamfader skulle være en søn af Kong Christoffer II. i en illegitim forbindelse med en Jomfru af de gamle Lunge'r. Våbnet, en blå løve gående over to blå bjelker i guld-felt og på hjelmen en halv blå løve, kunne også tale for sagnets rigtighed.lovenbalk
Hr. Erik Eriksens sigil fra 1486 har nærmest været forbillede for hosstående afbildning. En mærkelig afvigelse i Våbnet findes på hr. Stig Pedersen Krognos gravsten fra begyndelsen af det 15. århundrede i Lund domkirke, blandt hans anevåben findes nemlig de Løvenbalkers våben med løven oprejst foran tre bjelker.
Slægtsvåbnet har åbenbart givet anledning til slægtsnavnet, der dog først kom i brug i slægtens allersidste generation, i første halvdel af det 16. århundrede
Det fortælles stundom, at den bekendte reformationspræst broder Thøger Jensen var af Løvenbalkernes slægt og broder eller søn af Mogens Jensen til Avnsbjerg.
For den sidste påstands vedkommende er urigtigheden selvindlysende, men den hele fortælling turde ene bero på en misforståelse, opstået ved, at Løvenbalk-våbnet stod på skriftestolen i Viborg domkirkes kapel, og at hr. Jens Nielsen Løvenbalks gravsten på Gråbrødre kirkegård er blevet forvekslet med broder Thøgers.
Anders Thiset, Danmarks Adels Aarbog 1903 side 289
Ps.
Som det ses er Thøger-forbindelsen indtegnet på denne webside, selvom jeg hælder mest til Thisets opfattelse at der er tale om en misforståelse.
Der henvises i øvrigt til diskussionen på DIS-Forum, som ligger til grund for den benyttede opstilling, hvor broder Thøger figurerer som barnebarn af Mogens Jensen.