Sidsel Hermansdatter blev gift med Claus Dam; de fik den 29. Juli 1663 kongelig Bevilling til at lade sig vie hjemme.11)
Claus Dam var Købmand i Viborg og stammede fra Tyskland. Paa et Tidspunkt, der ikke kendes nærmere - det ligger før 1660 - gik han i Kompagni med en i Byen meget kendt Forretningsmand Peder Jensen Bering; han hørte til den Slægt, der havde sit Udspring i Landsbyen Biering i Middelsom Herred, og som i det 17. Aarhundrede var blandt de førende i Viborg og Randers. Peder Bering og Claus Dam handlede vistnok med Vin.
Ved en Overenskomst, dateret Flensborg den 26. December 1660, blev Jacob Hansen Wiff optaget i Firmaet, og Claus Dam blev nu den ledende; paa dette Tidspunkt synes Forretningen at have haft til Huse i Ejendommen paa Hjørnet af Store Sct. Mikkels Gade og Nytorv, og her boede Claus Dam, der i Forening med Jacob Wiff ejede Gaarden.
Nogle Aar senere trak Peder Bering sig ud af Kompagniskabet og flyttede til Kjærsholm i Torning Sogn, Syd for Viborg.
Det gik nu ikke helt godt med Forretningen; allerede i 1662 maatte Claus Dam og Jacob Wiff laane 700 Rdl., en i Datiden meget betydelig Sum, hos den kendte Viborg-Borgmester Claus Christensen Skriver (nævnes i Hans Bødkers Beretning), og de satte derfor Gaarden i Pant. Efter nogle Aars Forløb kunde de imidlertid ikke svare hverken Renter eller Afdrag af Laanet, og i 1668 lod Borgmesteren sig indføre i Ejendommen; Peder Bering, som gerne vilde hjælpe sine tidligere Fæller, tilbød at ville afdrage Restgælden i Løbet af 4 Aar, men Claus Skriver var ubønhørlig. Han overdrog Gaarden til sin Svigersøn, Dr. med. Hans Blichfeld, og da han var i nær Familie med Claus Dam - han var Broder til forannævnte Anne Blichfeld - fik Claus Dam Lov til at blive boende i Huset, vel for en ringe Husleje.
I Efteraaret 1672 rejste Jacob Wiff til Lybæk, og Kompagniskabet blev ophævet.12)
Nogen Tid efter, d.v.s. inden 1677, flyttede Claus Dam fra Nytorv til Gravene; han havde her en Ejendom, der ved et senere Salg betegnedes som en "Vaaning beliggende udi Graven, som kaldes Claus Dams Ladegaard". Bemærkningen tyder paa, at han en Gang har drevet Landbrug. Den laa, hvor nu Gravene Nr. 38 har sin Plads. Hans og Hustruens Dødsaar kendes ikke; man fristes derfor til at tro, at de er flyttede fra Byen og er døde andetsteds.13) - sandsynligvis Vester Tostrup.
Det næste Slægtled kendes kun i ringe Grad.
Claus Dam og Sidsel von der Hude havde i Følge Sortebrødre Kirkebog fire Børn:
Johan Friderich, født 1668,
Øllegaard, født 1669,
Anna Helvig, født 1670 og
Margrethe, født 1671.
Muligvis var der flere Børn, men de er saa født i Graabrødre Sogn, hvis Kirkebog først begynder med Aaret 1685.